ZHINENG

ZHINENG

Zhineng Qigong je globje gibalno-meditativno izvajanje, ki se uporablja za zdravljenje telesa in uma, pri čimer vsako osebo spravi v ravnovesje z naravo. Je metoda samozdravljenja, ki vključuje vsakodnevno ponavljanje za premagovanje in preoblikovanje nezdravih duševnih in telesnih navad.

Zhineng Qigong je tudi znanost, pravzaprav, novo nastajajoča znanost. Je znanost o sistemih, ki urijo Qi v človeškem življenju. Morda bo to nekoč postala najpomembnejša znanost, če se bo le razvila v prihodnosti in preoblikovala človeško dejavnost na višjo raven delovanja in zavedanja.

Ta metoda zavedanja ravni vseh človeških potencialov temelji na starodavnih veščinah, ki jih je v novejši dobi proučeval in razvijal doktor in velemojster Pang Ming na Kitajskem in jih predstavil leta 1979. Kot zdravnik je verjel, da zdravljenje doseženo z uradno medicino, ni dokončno, zato je študiral tradicionalno kitajsko medicino in postal doktor kitajske medicine. Zavedal se je, da popolna ozdravitev na koncu pride le iz samega sebe, iz pacienta samega, zato je iskal poti k samo-ozdravitvi. Tako je razvil Zhineng Qigong in odprl Hua Xia Zhineng Qigong center na Kitajskem. Med letoma 1988 in 2001 je Center zdravil več kot 400.000 študentov/pacientov z 185 različnimi boleznimi. Podrobnosti so opisane v knjigi Liu, Osnovne teorije in metode Zhineng Qigonga.

Dr. Pang je ustanovil tudi raziskovalni center v Hua Xia, kjer se preizkuša učinke Qi-ja na pridelek v kmetijstvu. V Centru so potekale ure za študente s tumorji ali rakom, ure za otroke, pa tudi ure za razvijanje »paranormalnih« sposobnosti pri otrocih.

Dr. Pang je svoje znanje in poznavanje dela s Qi pridobival skoraj celo življenje. Učil se je pri 18 različnih velemojstrih borilnih veščin na Kitajskem. Na svetu je pravzaprav zelo malo velemojstrov in študirati pri tolikih je res redek dosežek. Vse to je tudi dnevno izvajal in učinkovitost preizkušal s študenti v svojem centru. Zanj je značilna izjemna predanost stroki. Edini pravilni cilj zanj kot zdravnika je predstavljala ozdravitev pacienta.

Zhineng Qigong je drugačen od ostalih Qigongov iz več razlogov, predvsem pa zaradi velikih izkušenj  mojstra Panga pri organiziranju zdravilnega polja Qi. Qi je posebna vrsta energije in vse je narejeno iz njega. Qi je v bistvu informacija. Kot ljudje se nenehno povezujemo s Qi polji različnih energijskih informacij. Težava se pojavi, ko se v človeškem življenju izgubi povezavo z naravnimi, zdravilnimi viri energijskih informacij. Namesto da bi bili povezani z rednim tokom življenja, smo zaklenjeni v miselne navade, ki nas povezujejo z informacijami o bolezni in nedelovanju. Ko to informacijsko polje, Qi, zavestno povezujemo z informacijami Qi iz vesolja, se zdravimo in spodbujamo naše najvišje blagostanje.

Zhineng Qigong uči posebne tehnike, kako organizirati Qi polje za naše vsakdanje življenje. Obstaja veliko metod za organizacijo Qi polja, odvisno od našega trenutnega namena. Vendar je to eden najpomembnejših elementov vadbe Zhineng Qigong.

Smiselno bi bilo, da bi vsi znali organizirati Qi polje za svoj dom in družino, takoj ko se zjutraj zbudi, pred sestankom, pred stresnim dogodkom in podobno. Ko ta rutina postane del našega vsakdanjega življenja, imamo resnično nadzor nad našim Qi in naše življenje postane uravnoteženo.

Zhineng Qigong se izvaja po vsem svetu in številni učenci mojstra dr.Pang poučujejo v številnih državah sveta vse od leta 1999, ko je zaradi administrativnih ukrepov prišlo do zaprtja centrov Zhineng Qigong na Kitajskem. Naši učitelji Zhineng znanje pridobivajo preko Evropskega centra za Zhineng.

QIGONG  šola   –  Šola energetskih in meditativnih oblik –  Praktikum osebnostne rasti   

VPIS ZA REDNO UČENJE QIGONG IN TAIJIQUAN POTEKA ČEZ CELO LETO
V LJUBLJANI IN ONLINE

Prijave sprejemamo na:   info@taichi-sola.si   in/ali:    solanotranjemoci@gmail.com  

QIGONG – TAIJI QUAN – OSEBNOSTNA RASTyin-yan ŠOLA NOTRANJE MOČI
 Društvo Tolmun
šolanje za bolj kvaliteten vsakdan – za vse, ki dajo nekaj nase

e-mail:     solanotranjemoci@gmail.com      ali      e-mail:   info@taichi-sola.si

 tel. ali SMS:        041/430-650        čas: 9:00-18:00

drustvo tolmun krog-cb

©Društvo Tolmun

Če želite prejemati naš mesečni Yin-Yang Novičnik, se prijavite na naslov: info@taichi-sola.si  in napišite: Želim YY Novičnik.

Vaš elektronski naslov skrbno varujemo in uporabljamo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/04 in 113/05).

Za odjavo iz naše e-poštne liste, prosimo, da v odgovor na naš elektronski naslov info@taichi-sola.si  napišete ODJAVA in pripišete vaš ustrezen elektronski naslov. Hvala za zaupanje!