Umetnost lahkotnih sprememb

move naturalis

Spremembe so v življenju nekaj s čemer se mora vsak od nas soočati in jih obvladovati, če hoče razviti svoje potenciale in se izogniti škodljivim posledicam negativnega stresa, ki je poglavitni vzrok za telesne in duševne težave.

Ena izmed nabolj učinkovitih metod za doseganje hitrih in učinkovitih sprememb na osebnostni ravni je Nevro-lingvistično programiranje (skrajšano N.L.P.). N.L.P. je tudi izjemna metoda za kvalitetno učenje, ki ga v naši šoli Notranje moči in harmonije uporabljamo za učinkovito podajanje znanja taijiquana in qigonga.

Igor Gregorc, ki je senior inštruktor za taijiquan in qigong v naši šoli si je mednarodni certifikat za trenerja N.L.P. pridobil decembra 2002 v okviru izobraževanja, ki ga je organiziral ACS. Je član slovenske ekipe trenerjev N.L.P. http://www.nlpi.si/nlpinstitut

Kontakt:  solanotranjemoci@gmail.com

Kaj je N.L.P. in kako mi lahko pomaga v mojem osebnem razvoju?

buddha thoughts

Nevro-lingvistično programiranje je napreden sistem komunikacijskih orodij in tehnik o osebni odličnosti, ki so izjemno uporabne za izboljšanje vaše učinkovitosti tako v poslovnem svetu kot v osebnem življenju.

Ponuja vrsto učinkovitih orodij, s katerimi lahko:
– izboljšate svoje organizacijske in komunikacijske veščine,

– prepoznate in aktivirate svoj notranji potencial,

– vzpostavljate in vzdržujete kakovostne medčloveške odnose,

– osvojite sposobnost hitrega učenja novih veščin,

– prepoznate potrebe in želje sogovornika,  spoznate sebe in

– pridobite tehnike za ustvarjanje želene realnosti.

 

Z N.L.P.-jem prepoznamo povezave med doživljanjem, mišljenjem, čustvovanjem, delovanjem in govorom, kar nam omogoča, da globlje razumemo doživljanje posameznika (sebe in drugih) in posledično tudi zavestno vplivamo na to doživljanje.

Pomaga nam priklicati skrite vire moči in okrepiti že odkrite, lažje shajati z drugimi ljudmi ter jih bolj učinkovito motivirati, poučevati in sodelovati z njimi.

Kot takšen je N.L.P. neprecenljiv pripomoček pri vodenju, svetovalnem delu, prodaji, poučevanju, nastopanju ali osebnostni rasti.

NEVRO (nevrološko): to je naša povezava z našimi čutili (vid, sluh, otip, vonj, okus), s katerimi zaznavamo svet okoli sebe ter ustvarjamo lastno realnost.

LINGVISTIČNO (jezik): jezik vpliva na naše razmišljanje, oblikuje in spreminja naša razpoloženja, ter določa naše vedenje. Je sredstvo za razumevanje in oblikovanje sveta in ne samo sredstvo komuniciranja.

PROGRAMIRANJE: se nanaša na notranje procese mišljenja, občutenja in vedenja. Temelji na zavestnem in ciljno usmerjenem ravnanju, s katerim spreminjamo svoje mišljenje, izboljšamo obstoječa neželena ali omejujoča stanja ter s tem lažje dosegamo svoje cilje.

 

N.L.P. torej opisuje, kako ljudje zaznavamo svet, kako te zaznave notranje organiziramo, predelujemo, kako si ustvarjamo lastno realnost in se nanjo odzivamo s svojim vedenjem.

©Društvo Tolmun

Ravnovesje in ravnotežje v vsem – to je pravi ključ uspeha.

balance is the key-all

Taijiquan in Qigong   yin-yanšola notranje moči

Društvo Tolmun

šolanje za vzpostavljanje notranje moči in harmonije

e-mail:     solanotranjemoci@gmail.com      ali      e-mail:   info@taichi-sola.si

 tel. ali SMS:        041/430-650        čas: 9:00-18:00

drustvo tolmun krog-cb

©Društvo Tolmun

Vaš elektronski naslov skrbno varujemo in uporabljamo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/04 in 113/05).

Za odjavo iz naše e-poštne liste, prosimo, da v odgovor na naš elektronski naslov info@taichi-sola.si  napišete ODJAVA in pripišete vaš ustrezen elektronski naslov. Hvala za zaupanje!