14.4. Pomladna Qigong delavnica – Belvedere

3-dnevna pomladna Qigong delavnica

 14. – 16. april 2023 – Belvedere resort (Izola)

 

ZMAJEV QIGONG in 8 vaj za ZMAJEVO TELO

DAOISTIČNE VAJE ZA AKTIVACIJO SAMOZDRAVILNIH MOČI TELESA

 

Daoistične vaje za aktivacijo samozdravilnih moči telesa omogočajo, da se izkusijo nežne, tekoče, ritmične in meditativne kretnje, ki telesu in umu prinesejo globoko občutenje miru, občutje sproščenosti in lahkotnosti.

Zmajev Qigong izhaja iz starodavne daoistične tradicije in je primeren za vsakogar, ki si želi izboljšati telesno in emocionalno počutje. Z rednimi izvajanju začnemo odkrivati zdravilne moči našega telesa. Naučimo se, kaj pomeni to, da se lahko vedno počutimo dobro in polni energije. Značilnost tega sloga je, da dokaj hitro vrne telo v stanje ravnotežja in ravnovesja. Na tak način se  različne zdravstvene težave (npr. telesna teža, čustvena nestabilnost, pogosta obolenja) začnejo  razreševati same od sebe. Ta navidezni “čudež” izhaja iz naravne sposobnosti telesa, da se samo pozdravi. Vadeči se nauči, kako poslušati svoje telo in tudi prilagoditi življenjski slog (prehrano, razmišljanje) tako, da neharmonični simptomi zbledijo. Naravno je, da postane izvajanje tega  Qigonga dnevna rutina, kar pospeši krepitev in tekoče pretakanje življenjske energije, Qi.

Na delavnici bomo spoznali celoten sistem desetih nadvse enostavnih gibov Zmajevega Qigonga, ki so ključni za uspešnost doseganja celostnega ravnotežja v telesu. Z tednim izvajanjem te vaje očistijo telo in povečajo splošen nivo energije. Ta dodaten Qi telo uporabi za samozdravljenje in odpravo disharmonij. Redno izvajanje Zmajevega Qigonga pomaga odpraviti kronične težave z dihali, depresijo, artritis; zmanjšati vnetja v telesu; izboljšati delovanje prebavil; odpraviti negativne učinke stresa; povečati telesno zdržljivost in gibčnost; urediti težave z krvnim tlakom; se lažje odzivati v čustveno napetih situacijah; hitreje okrevati po bolezni ali poškodbi; občutno okrepiti imunski sistem; aktivirati notranjo zaznavo in intuicijo.

Qigong Osmih daoističnih vaj za organe je dinamična zvrst Qigonga, ki krepi zdravje, blaži ali celo odpravlja bolezenske simptome in odpira pot dolgoživosti. Značilnosti tega Qigonga so tekoče, neprestano ponavljajoče se kretnje telesa, oziroma hrbtenice, ki pri vadečemu razvijejo „zmajevo telo“, kar je prispodoba za kačje kretnje zvijanja in gibanja celotnega telesa. Ta Qigong se osredotoča na delovanje v globino, globje v notranjost telesa in z ritmičnimi spiralnimi kretnjami nežno masira vse notranje organe ter obenem odpira meridane, energijske poti v telesu.

Najpomembnejša lastnost tega Qigonga je, da močno okrepi pretok vitalne življenjske energije v telesu, kar je razlog za vidno izboljšanje zdravja in doseganje dobrega počutja. Primeren je za vse, ki imajo telesne bolečine, za športnike in tudi za vse tiste, ki so se naveličali vedno istih telesnih vaj in si želijo nekaj, kar posega globje in tudi nekaj, kar povezovanje um s telesom.

Z rednim izvajanjem 8 daoističnih vaj za Zmajevo telo si okrepimo celotno telo, izboljša se gibljivost in zdravje hrbtenice, občutno se okrepi pretok življenske energije qi v telesu, aktivira se delovanje  vseh sklepov, boljša koncentracija, zmanjšuje negativne učinke stresa, odpravi se mnoge telesne bolečine in povrne se čustvena harmonija.

 

PROGRAM DELAVNICE: 

 • spoznali boste osnova načela Qigong-a
 • osnovne teorije TKM (tradicionalna kitajska medicina) in Yin-Yang princip
 • osnove razumevanja teorije petih elementov
 • praktični Qigong napotki za pravilno uporabo telesa, dihanja, uma
 • najpogostejše napake pri izvajanjih Qigong-a
 • pomen razumevanja povezave fascij in meridianov za učinkovito vadbo Qigonga
 • set vaj za krepitev fascij in meridianov za večanje pretočnosti energijskega sistema
 • osem učinkovitih daoističnih vaj za organe – Zmajevo telo – z natančno razlago in praktična uporaba posameznih vaj za določene zdravstvene težave
 • Zmajev Qigong (izvor, principi, prikaz in razlaga celotnega seta vaj
 • dihalne vaje in Nei gong vaje za notranjo aktivacijo energije
 • osnove meditacije in pomen v povezavi z Qigong izvajanjem
 • Sheng Zhen meditacija Srce in duh kot eno za doseganje notranjega miru
 • kratka daoistična meditacija in nekaj sedečih vaj ter samomasažne vaje, ki so nam dobrodošla samopomoč v posameznih neljubih trenutkih

 

Poučuje Igor Gregorc, Qigong in Tai Chi učitelj z dolgoletnimi izkušnjami.

Vsak tečajnik prejme gradivo z opisom vaj.

 

URNIK DELAVNICE:

Učenje in vadba se odvijata čez cel dan od jutra do večera in je razporejena po sklopih 1,5 – 2 ur z vmesnimi pavzami, ki omogočajo željeni počitek ali druženje, obisk bazena/savne, sprehod.

Okviren urnik Qigong vadbe in učenja:

petek: 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30

sobota: 7.30 – 8.30, 10.30 -12.00, 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30

nedelja: 7.30 – 8.30, 11.00 -13.00

 

CENA :

a) Cena delavnice vključuje: program in izvedbo programa, gradivo in najem dvorane.

Cena delavnice je 160€ po osebi.

b) Cena hotelskih storitev vključuje: 2x nočitev v dvoposteljni sobi, 2x zajtrk, 2x večerja, 2x turistična taksa in parkiranje ob hotelu.  Cena hotelskih storitev s taksami v dvoposteljni sobi je 100€ po osebi; v enoposteljni je cena 138€ po osebi.

 

PLAČILO :

Plačilo se izvede v dveh delih in sicer po osebi:

 1. Plačilo delavnice 160€ + 30€ akontacije za hotelske storitve, kar je skupaj 190€, se izvede najkasneje do 10.3. na društven TR na osnovi prejetega predračuna ob prijavi.
 2. Plačilo hotelskih storitev zmanjšan za 30€ akontacije se plača na recepciji ob prihodu 14.4.

 

ODPOVED  po 4.4. so stroški 80€ po osebi.

 

PREVOZ: v lastni režiji. V primeru, da se zbere več oseb za skupen prevoz, pred odhodom rezerviramo kombi prevoz. Prevoz ni vključen v ceno in se v tem primeru plača posebej.

 

PRIJAVE: 

Prijave do zasedbe mest sprejemamo na mail: solanotranjemoci@gmail.com

 

BIVANJE:

Rezervirane imamo eno- in dvoposteljne v Vilah  Belvedere resorta, Izola. Barvite vile imajo standardne sobe približno 20 m2, opremljene v sredozemskem slogu, s francoskim balkončkom (za pravi balkon je doplačilo). Postelje so lahko samostojne ali francoska. Vključujejo klimo, brezplačno satelitsko televizijo z ravnim zaslonom, telefon, hladilnik, mini kopalnico s tušem. Vse sobe v vilah Loret in Šalet so obnovljene.

Zajtrka (samopostrežni bife) in penzionski večerji bosta v restavraciji, ki ima tudi veliko zunanjo teraso. Parkirni prostori so tudi v bližini recepcije. Zunanji bazen se odpre junija.

 

Belvedere Resort svojim gostom v času bivanja nudi znižano ceno za:

– doplačilo za vstop v savno in notranji bazen (3 ure) z znižano ceno za hotelske goste: 21€/osebo

 

            LOKACIJA:

Počitniško naselje Resort Belvedere se nahaja v Krajinskem parku Strunjan na vzpetini nad Izolo s prekrasnim odprtim razgledom na Tržaški zaliv. Od Izole je oddaljen 3500m, od plaže pod klifom 1000m, od Simonovega zaliva 2000m. V naselju se poleg vil nahaja tudi hotel Cliff, restavracija Kamin, kamp, bazen, trgovina z živili, manjša trafika, bar, prodajalna spominkov, tenis, namizni tenis, badminton, mini golf, kolesarnica in parkirni prostor.

 

V hotelski restavraciji Kamin goste čaka bogata gostinska ponudba, na voljo pa je s predhodno rezervacijo možna tudi široka ponudba kozmetičnih in masažnih storitev v Cliff SPA.

Cenik in kontakt za predhodno rezervacijo:

https://narocanje.belvedere.si/cliff-spa-belvedere

 

Poleg bazena za vse potrebe in starosti gostov, ima naselje naravno morsko plažo (800m), do katere vodi slikovita pot skozi nasade oljk. Je tudi odlična izhodiščna pot za sprehode proti Strunjanu, Izoli ali Parenzani.