Primordial

PRIMORDIAL QIGONG

izhaja iz zakladnice zelo starih tradicionalnih oblik energijske vadbe

Imenujejo ga tudi – qigong notranje alkimije v lahkotnem gibanju in premikanju v vse smeri neba

Vsekakor je starodavna zvrst qigonga, ki uravnovesi in okrepi pretok življenjske energije v telesu, odstrani učinke stresa, prinaša krepko zdravje in notranjo moč. Velja za matično in izvorno energijsko veščino, ki je podala osnovo za kasnejši razvoj številnih zvrsti taijiquan-a. Zasnovan je na tradiciji notranje alkimije in kultiviranja petih elementov, ki so pomembni procesi v nas in sodelujejo v pretvorbi in oplemenitenju naših treh zakladov (telesne esence, energije in duha).

Primordial Qigong je v 13.stoletju razvil znani mojster dolgoživosti in borilnih veščin Zhang Sangfeng, ki se mu priznava tudi kreatorstvo taijiquan-a.

V primerjavi s taijiquanom je Primordial Qigong dokaj enostaven, saj ima manj slik in enostavnejše premikanje, zato se ga lahko hitro naučimo. Da pa ga zares obvladamo in začutimo vse dobrotvorne energijske učinke, dolgoročno potrebujemo vsakodnevno vadbo.

Značilnost te qigong oblike je kombinacija globoke qigong meditacije z lahkotnim premikanjem in izvajanjem kretenj na vse štiri strani neba.

Lahkotne krožne kretnje rok združene s pozornostjo zbirajo življenjsko energijo, qi iz okolice in jo usmerjajo v nas.

Značilnost te energijske forme je, da združuje osredotočenje uma z enostavnimi, vendar globoko učinkujočimi in na videz mističnimi kretnjami rok, ki ob sproščenem dihanju ustvari proces, ki znotraj nas aktivira samo-zdravilne sposobnosti telesa in nas pozitivno transformira na vseh ravneh.

Primordial qigong je eden izmed zelo redkih slogov qigong-a, ki krepilno deluje na pred-rojstni, prvinski qi, in tako postopoma odpravlja slabosti v naši energijski zasnovi, ki predstavljajo izvorni razlog za mnoga obolenja.

Z vadbo te oblike qigonga se začuti in kultivira najgloblje ravni vaše energijske narave in sproži se proces pozitivne transformacije, ki bo viden na vseh ravneh osebnega življenja.

SPROSTITEV      –      ZDRAVJE      –      VITALNOST

 Taijiquan in Qigong šola – za tiste, ki dajo nekaj na kakovost  uma in telesa! 

VPIS ZA VADBO,

KI  POTEKA ČEZ CELO LETO V LJUBLJANI

Prijave sprejemamo na:   info@taichi-sola.si   in/ali:    solanotranjemoci@gmail.com  

 Taijiquan in Qigong   yin-yanšola notranje moči

Društvo Tolmun

šolanje za vzpostavljanje notranje moči in harmonije

e-mail:     solanotranjemoci@gmail.com      ali      e-mail:   info@taichi-sola.si

 tel. ali SMS:        041/430-650        čas: 9:00-18:00

drustvo tolmun krog-cb

©Društvo Tolmun

Vaš elektronski naslov skrbno varujemo in uporabljamo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/04 in 113/05).

Za odjavo iz naše e-poštne liste, prosimo, da v odgovor na naš elektronski naslov info@taichi-sola.si  napišete ODJAVA in pripišete vaš ustrezen elektronski naslov. Hvala za zaupanje!