19.1.2020 – Qigong za dvig in krepitev imunskega sistema

Krajša delavnica

nedelja 19. januar 2020 v LJUBLJANI

QIGONG OBNOVITVE IN KREPITVE IMUNSKEGA SISTEMA

vaje iz zakladnice zelo starih oblik Qigonga

Kdor zavest žrtvuje za ambicije, sežge unikatno sliko, da ima pepel. (pregovor)

Qigong je močan sistem zdravilne in energijske medicine, ki tradicionalno izhaja iz Orienta. Je umetnost in spretnost uporabe naravnega dihanja, nežnega premikanja in meditativnega stanja, kar na podzavestnem nivoju omogoča čiščenje, krepitev in kroženje vitalne energije (qi). Qigong vadba zato podpira pot k boljšemu zdravju in vitalnosti ter umirjenemu stanju duha. V vadbi za krepitev imunskega sistema sta združeni stari tehniki: Nei Gong (notranje delo) in Dao Yin (pretok energij).

Izvajanje izbranih vaj v življenje posameznika vnaša več veselja in zdravja, odpravlja stres, izčrpanost, zaskrbljenost in notranje blokade. Učili se bomo učinkovitih naravnih postopkov, kako združiti kretnje, dihanje in usmerjanje pozornosti, da se okrepi lastne naravne samo-zdravilne sposobnosti. Na ta način se lahko blaži in dopravlja bolečine, si izboljša počutje, krepi vitalnost in odpravlja negativne učinke izgorelosti zaradi stresa.

Poučuje Igor Gregorc, senior učitelj taijiquana in qigonga, ki se že več kot dvajset let ukvarja s podajanjem znanj sprostilno-meditativnih in energijskih veščin Orienta.

Vaje ne zahtevajo posebnih oblačil ali pripomočkov in so primerne za vse starostne skupine.                                  

 URNIK DELAVNICE: od 9.00 do 12.00

 LOKACIJA: Ljubljana, Center Premik, Neubergerjeva 9

 CENA DELAVNICE: zgodnje prijave 30 € po osebi (vplačilo do 10.1.); pozne prijave 40€ (po 11.1.)

 PRIJAVE: solanotranjemoci@gmail.com

 Prijava je obvezna zaradi rezervacije mesta in priprave gradiv. Prijave sprejemamo na e-mail: solanotranjemoci@gmail.com do vključno 12.1.

PRISRČNO VABLJENI !

SPLOŠNO:

  • Predznanje qigonga zaželjeno, a ni nujno potrebno. Pridružijo se nam lahko tudi popolni začetniki.
  • Delavnica je primerna za vse, ki bi se radi naučili posamezen qigong sklop vaj in potem sami vadili doma.
  • Primerna je za vse, ki si čez teden zaradi številnih obveznosti ne morejo vzeti časa za redno vadbo.
  • Primerna je tudi za vse, ki bi si radi nadgradili širino znanja z novimi seti energetskih vaj. Pa tudi za tiste, ki že znajo, pa bi radi popravili napake v izvajanju in osvežili znanje.
  • Nadvse je primerna za vse, ki se občasno bavite z drugimi športi ali občasno hodite v hribe, saj vam bo v pomoč pri vzdrževanju “top” počutja in vitalnosti.
  • Primerna je tudi za vse, ki bi se želeli aktivneje ukvarjati s qigongom, morda celo postati vaditelj ali qigong učitelj.