Qigong vadba v naravi

Vabimo na Qigong vadbo v naravi

VAJE ZA HRBTENICO, ZDRAVJE IN DOLGOŽIVOST

VAJE ČIŠČENJA MERIDIANOV

Kdaj?     v avgustu ob 19:00

ob nedeljah – ob ponedeljkih – ob sredah

Kje?   Ljubljana, v naravi – Pržan

Do kdaj? Vadba bo predvidoma trajala dobro uro.

Plačilo? Vplačilo na naš TR:

a) 25€ za 4 obiske

b) 40 € za cel avgust

Prijave: 041 430 650  ali  e-mail:   solanotranjemoci@gmail.com

Vadba je primerna za vse starostne skupine, z izkušnjami ali brez njih.

PROGRAM:

– Posamezne qigong vaje za krepitev organov in odpravljanje določenih težav

– Meridianski qigong – vaje za odpiranje in spodbujanje meridianskih kanalov

– Qigong Zmajeve kosti – za vitaliziranje notranjih organov in ohranjanje prožnosti hrbtenice, deluje na celotno hrbtenico ter na pomembne sklepe.

– Qigong 18 rok Shaolina je set osnovnih vaj, ki omogoča vadečemu učinkovito krepitev celotnega telesa kot tudi občuten dvig življenske energije Qi in vitalnosti.

Vadba bo vodena in se ji da slediti.  Qigong goji tehnike na ohranjanju vitalnih moči.

Pridite. Poživili si bomo poletje.

Qigong za več energije:

Qigong in Taijiquan po svojih starodavnih koreninah izvirata iz Kitajske, vendar sta se zaradi svojih dobrobiti in kvalitet razširila vsepovsod po svetu.

Qigong (ali “Chi Kung”) je starodavna, a zelo močna in vitalna  disciplina, ki krepi tako um kot telo. Sestavljena je iz zelo različnih energetskih tehnik, ki se izvajajo sede, stoje ali v gibanju in ki uporabljajo ustrezno dihanje, držo, osredotočenost in  imaginacijo, kar ustvarja polje močne zdrave vitalne energije, ki jo imenujejo Qi. To polje vadečemu omogoča preklop v stanje večjega zavedanja, spoščenosti, receptivnosti, vitalnosti in pretočnosti, kar posredno pomaga omiliti bolečine in težave in pospešuje celjenje na vseh ravneh.

Številne mednarodne študije potrjujejo izboljšanje po vadbi tako na duhovnem, telesnem in duševnem zdravju, predvsem zaradi aktivnega delovanja na živčni sistem, sinhronizacije možganskih valov, zmanjšanje stresnih hormonov in povečanje vitalne energije.

Taijiquan je kvalitetna in kompleksna nadgradnja qigonga. Je nekakšna zmes telesnega urjenja, harmoničnega gibanja in kultivacije duha, saj je disciplina, ki jo imenujejo tudi meditacija v gibanju. Vsekakor je nadvse hvaležna oblika natančnega in mirnega premikanja v ustreznem nizu postavitev, ki razblini stresne obremenitve današnjega sodobnega življenjskega sloga. Počasno premikanje uri nadzor nad lastnim gibanjem in goji umirjenost v izvajanju.

Poleg dobrobiti za živčni sistem vadba qigonga in taijiquana pomaga odpravljati napake v telesni drži, mišično napetost in stresno zategnjenost, jača kosti in tkiva in izboljšuje raven odpornosti. Zaradi zahtevane sproščenosti v izvajanju se samodejno odpirajo energetske blokade, ki povzročajo bolečine in tudi bolezni. Pravilno dihanje omogoča sproščanje, pretočnost in izboljšave cirkulacije, kar odpravlja stres, izboljšuje razpoloženje, jača zdravje in radost življenja.

Objavljene raziskave, ki jih v zadnjih desetletjih opravljajo raziskovalci na Harvard Medical School, potrjujejo, da sta qigong in taijiquan kvalitetna vadba za ohranjanje psiho-fizičnega zdravja in za preprečevanje številnih zdravstvenih težav, tudi takih kot so visok krvni tlak, bolezni srca, diabetes, arthritis, osteoporoza, težave s spanjem, težave s koncentracijo ali učenjem, težave z ravnotežjem ali gibanjem …

Pri tem je še zelo ugodno to, da ta vadba ne troši človekovih notranjih rezerv moči, temveč jih ohranja in nadgrajuje, kar omogoča, da se jo lahko goji tako v mladih letih kot tudi v pozno starost.