2019-Festival celostnega zdravja Dao Yah v CD Ljubljana

Sodelovali smo na Dao Yah festivalu 2018.

Zaradi številen udeležbe in velikega zanimanja se nameravamo udeležiti tudi

Festivala celostnega zdravja 2019,

ki bo predvidoma konec januarja/začetek februarja v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Vsem, ki smo sodelovali, en velik HVALA.

SE VIDIMO !

_______________________________________________________

FESTIVAL CELOSTNEGA ZDRAVJA 2018

je potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani

od petka 2.2. do nedelje 4.2.2018

Objava, prijave in nakup vstopnic: http://www.festival-celostnegazdravja.si/

Na festival v okviru tematike tradicionalna kitajska medicina bomo predstavili

Qigong z delavnico in predstavitvijo.

In sicer:

sobota 3.2. ob 15:30 delavnica: Qigong – veščina krepitve življenjske energije

trajanje: 90 min delavnica

Naš vsakdan je poln številnih obveznosti, ki zahtevajo odgovorno delovanje in ravnanje, kar postopoma načne naše vitalne moči. To se največkrat pojavi v različnih oblikah kronične utrujenosti, pomanjkanju volje in energije, v motnjah pretokov krvi, limfe, telesnih tekočin ali v motnjah koncentracije in reagiranja. Če se ne potrdudimo, da življenske energije okrepimo, taka stanja lahko vodijo v bolezni, izgorelost in različne psihične težave. Pravimo, da nas je načel stres in da potrebujemo počitek. Za normalno delovanje in vzdrževanje vitalnosti potrebujemo predvsem ustrezen ritem obeh: gibanja in počitka. Qigong revitalizacijska vadba ne obremenjuje, nasprotno, dovaja, shranjuje in ščiti življenske energije, ki jih telo potrebuje za harmonično delovanje.

Na delavnici, ki je pisana na kožo še posebej tistim, ki se prvič srečujejo s qigongom, se bomo učili krajši set vaj, ki učinkovito krepijo in blagodejno vplivajo na naše vitalne organe.

V zaključnem delu delavnice se bomo učili 3 enostavne masaže za vitalnost, ki so starodaven, a učinkovit in preizkušen način vzdrževanja zdravja. Vsakdo, ki si že naslednje jutro vzame 3minute zase in izvaja te vaje, izkusi blagodejne učinke.

Vse vaje so enostavne za izvajanje, zato so primerne za zelo širog krog ljudi. Izvajajo se stoje. Zaželjeno je udobno oblačilo in primerna obutev za stoječo vadbo.

nedelja 4.2. ob 14:00 Predstavitev : Načela učinkovite vadbe qigonga

30 min predstavitev na odprtem odru

Qigong vsebuje tehnike, ki podpirajo energetsko pretočnost in ohranjanje vitalnosti. Spada v zvrst tehnik Tradicionalne kitajske medicine, saj upoštevajo vsa načela, ki veljajo tudi za akupunkturo, akupresuro, tuina masažo, TKM dietetiko … vendar pa je izvajanje drugačno. Qigong se lahko izvaja stoje, sede, sede na stolu ali v nekaterih primerih celo leže. Pri vadbi se poudarja ustrezno pokončno držo in počasno ter pozorno enakomerno premikanje.

V zdravilnih oblikih se uporabljajo mehke oblike gibanja; v borilnih oblikah pa trše oblike. Mehke oblike qigonga lahko izvajajo in uporabljajo vsi: od mladostnikov do pozne starosti, vendar pa se je za dosego zdravilnih učinkov potrebno držati ustreznih načel. Upoštevanje teh načel je bistveno za dosego dobrobiti qigong vadbe. Vaje so na videz zelo enostavne in fizično nezahtevne, so tudi meditativne vaje in obenem vaje, ki urijo osredotočenost, zavedanje, usmerjanje, sproščanje, vzdržljivost in energijsko pretočnost, kar fzično enostaven gib pelje v nadvse kompleksno premikanje. Na predstavitvi bodo podana osnovna načela, ki naredijo enostavno vajo bolj učinkovito. Pod vodstvom bomo lahko poskusili in vadili skupaj.

Izvajalec delavnice in predstavitve: Igor Gregorc, učitelj qigonga in taijiquana, Društvo Tolmun

Igor Gregorc se že od svojega 17. leta ukvarja s sprostilno-meditativnimi sistemi in borilnimi veščinami Daljnega Vzhoda. Je učitelj številnih zvrsti Qigonga, v zadnjih letih pa se posebej intenzivno posveča izpopolnjevanju v Sheng Zhen Gong-u pri mojstru Li Jun Feng-u in Li Jing. Shen Zhen Gong je zvrst naprednega Qigonga, ki ne kultivira samo fizičnih kretenj, temveč ima poudarjen pristop k zavedanju celotnega telesa in razvoju notranje energije. V društvu Tolmun je redno zaposlen kot strokovni sodelavec: učitelj in vodja programskih oblik. Je učitelj s 30-letnimi izkušnjami v podajanju znanja energetskih veščin, inštruktor Yang Taijiquan in več sistemov qigonga ter trener  Nevrolingvističnega programiranja (NLP), ki je sodobna metoda osebnostnega razvoja in učinkovitega poučevanja. Za njegov način poučevanja je značilna jasna razlaga, postopno podajanje znanja, uporaba humorja in spodbujanje pozitivne naravnanosti.

_____________________________________________________________________________

HVALA VSEM, KI STE BILI Z NAMI !

Nekaj utrinkov iz naše delavnice/predstavitve:

Taijiquan in Qigong   yin-yanšola notranje moči

Društvo Tolmun

šolanje za vzpostavljanje notranje moči in harmonije

e-mail:     solanotranjemoci@gmail.com      ali      e-mail:   info@taichi-sola.si

 tel. ali SMS:        041/430-650        čas: 9:00-18:00

drustvo tolmun krog-cb

©Društvo Tolmun

Vaš elektronski naslov skrbno varujemo in uporabljamo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/04 in 113/05).

Za odjavo iz naše e-poštne liste, prosimo, da v odgovor na naš elektronski naslov info@taichi-sola.si  napišete ODJAVA in pripišete vaš ustrezen elektronski naslov. Hvala za zaupanje!