27.-29.11. qigong delavnica – Dobrna

3-dnevna qigong delavnica – iz sistema starodavnih znanj za dolgoživost

Dobrna, 27.-29.november 2020

PREBUJANJE VITALNOSTI

Namen delavnice je prebuditi zavedanje energijskega telesa in aktivirati energijske potenciale, ki jih ima vsak, vendar pri večini ostanejo celo življenje nerealizirani in uspavani zaradi nepoznavanja teh potencialov. Naš končni cilj je, da se znamo odpreti in povezati z zdravilnim energijami, ki nas obdajajo.

Na delavnici boste seznanjeni s tem, kako z naravnimi postopki uporabiti združeno moč dihanja, telesnih gibov in pozornosti, kar je pogoj za vstop v „samo-zdravilno“ stanje telesa, za krepitev življenjske energije qi in za zavedanje moči lastnega telesa.

Seznanili se bomo s/z:

–         ključnimi pravili in osnovami qigong-a kot energijske vadbe in kakšna je razlika med energijsko in telesno vadbo

–         razumevati, kdaj učinkovito vadimo qigong oziroma kdaj ne smemo vaditi

–         delovati s subtilnimi fizičnimi kretnjami na globljih ravneh telesa

–         poznavanje ključnih principov za aktiviranje energijskih procesov v telesu ter pravilnih postavitev in drž za pospešitev energijskega pretoka

–         vadbo za odpravljanje energijskih blokad, ki so pogost vzrok za obolenja

–         notranjim „poslušanjem“, ki omogoča zaznavanje qi na noter v času qigong vadb

–         uporabo dihanja za vodenje vitalne qi energije in za umiritev

–         postopek za pospešeno zbiranje qi energije iz naravnih virov

–         način poživitve pomembnih notranjih organov z okrepljenim pretokom qi energije

–         umirjanje uma in uskladitev uma-telesa

–         način, kako vsakodnevno izboljšati počutje in splošno zdravje

Začeli bomo z vajami, ki nas bodo učile pravilne postavitve telesa in s tem večanje energijskega pretoka. Sledil bo set vaj, ki se osredotoča na ukoreninjenje, prožnost in pretočnost hrbtenice, čiščenje energijskega sistema in odpravo blokad. Nato bodo sledile vaje, ki omogočajo pospešeno zbiranje vitalne energije iz okolice in vaje za pretok (energijski tok za dolgoživost). Meditacijske vaje bodo poskrbele za umiritev uma, čustev in njuno povezavo s telesom; samo-masažne vaje za nego in razporeditev zbranih energij. Poudarek bo predvsem na tem, kako v sebi sprožiti čim bolj tekoč in krepilen pretok življenjske energije, kar na prvem mestu prinaša sprostitev, ohranja zdravje in blaži ter zmanjšuje bolezenske težave.

 

Poučuje Igor Gregorc, učitelj taijiquana in qigonga z dolgoletnimi izkušnjami.

Vsak tečajnik prejme gradivo z opisom vaj.

 

PROGRAM DELAVNICE:

–         osnove qigonga in poznavanje ključnih energijskih centrov

–         pomembna energijska polja v telesu

–         pravila za vadbo qigonga in omejitve za vadbo

–         pravilne telesne postavitve in strukture za energijski pretok

–         qigong vaja Ukoreninjenje – za zbiranje yin /zemeljske energije

–         hrbtenični qigong: set vaj za pretočnost in prožnost hrbtenice

–         meridianski qigong : set vaj za odpravo blokad

–         čiščenje energijskega sistema – vaja Čiščenje kostnega mozga ter vaja Odpiranja štirih energijskih vrat

–         qigong vaja za bojšo presnovo in povečanje absorbiranja qi- ja iz hrane

–         qigong dihalne vaje- Petih elementov za čiščenje in zbiranje qi enegije

–         Osem ključnih Nei gong vaj – za pospešeno zbiranje in flow qi energije

–         Mirujoči qigong -principi vadbe stoječih drž za dvig in zbiranje energije

–         Zmajeva vrata – set temeljnih qigong stoječih vaj

–         Kratka qigong forma Energijski flow dolgoživosti

–         Meditacije za krepitev aure

–         sedeče Sheng Zhen gibalne meditativne forme- povezovanje uma/telesa

–         qigong vaja – Štiri energijska področja za čvrsto zdravje

–         samo-masažne vaje za pretočnost in vitalnost

URNIK DELAVNICE: 

Učenje in vadba se odvijata čez cel dan od jutra do večera in je razporejena po sklopih 1,5 – 2 ur z vmesnimi pavzami, ki omogočajo željeni počitek ali druženje, obisk bazena ali savne, sprehod.

Okviren urnik qigong vadbe in učenja:

  • petek: 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30
  • sobota: 7.30 – 8.30, 10.30 -12.00, 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30
  • nedelja: 7.30 – 8.30, 10.30 -12.00

CENA :

Paket vključuje: program in izvedbo programa delavnice, gradivo vaj, bivanje v dvoposteljni sobi s polpenzionom, takse. Prevoz ni vključen v ceno.

Za nočenje z zajtrkom se lahko uveljavi turistični bon.

  1. Plačilo na TR pred 15.10.2020: po osebi 220€
  2. Plačilo na TR po 16.10.2020: po osebi 260€
  3. Doplačilo za enoposteljno: po osebi 24€
  4. Cena same delavnice brez hotelskih storitev: 150€

ODPOVED po 10.11. so stroški 80€ po osebi.

PRIJAVE:

Prijave sprejemamo na mail: solanotranjemoci@gmail.com

Prijava je zaradi rezervacije nastanitve v rezerviranih dvoposteljnih sobah obvezna do 15.10.

Prijava za delavnico brez rezervacije nastanitve je možna najkasneje do 20.11.

PREVOZ: v lastni režiji. V primeru, da se nas zbere več za skupen prevoz, pred odhodom rezerviramo kombi prevoz. Prevoz ni vključen v ceno in se plača posebej.

LOKACIJA:

Terme Dobrna so najstarejše delujoče slovensko termalno zdravilišče z več kot 610 letno tradicijo. Naravni vrelec in svež zrak, milo podnebje in rodovitna pokrajina so pripomogli k razvoju in uveljavitvi toplic Dobrna.

V prazgodovinski dobi so si na bližnjem griču Gradišče postavili utrjeno selišče, o zgodnji naselitvi priča tudi depojska najdba 500 keltskih novčičev. Dobrno so poznali tudi Rimljani, ki so najverjetneje uporabljali toplo dobrnsko vodo. Prvi slovenski naseljenci so njeno zdravilnost tudi poznali, saj so zgornje naselje poimenovali Toplice; spodnje naselje so dali ime po dobu (hrastu), ki je bil široko naokrog značilno drevo – od tod ime Toplice Dobrna. Terme in termalni vrelec se v virih prvič pisno zabeležili leta 1403, ko sta lastnika postala Sigmund in Andrej Dobrnska.

Termalno vodo so začeli načrtno izkoriščati v začetku 17. stoletja, ko so postavili prvo poslopje, ki je bil zametek kasnejšega Zdraviliškega doma. Pomembne korake v razvoju toplic so naredili njihovi lastniki, predvsem družine Gačnik/Schlangenburg, Dienersperg in Hoyos. Sredi 19. stoletja je toplice kupila štajerska deželna vlada, leta 1908 so prešle v državno last. V obdobju prve Jugoslavije je zdravilišče spadalo najprej pod mariborsko oblast, kasneje pod Dravsko banovino. Po drugi svetovni vojni so postale turistična točka in zdravilišče, ki je postalo dostopno širšemu krogu ljudi.

Danes so vodilni na področju sonaravnega turizma, saj se trudijo ohranjati mir, sprostitev in zdrav način življenja v neokrnjeni naravi ob raznovrstni namestitveni in gostinski ponudbi. Tudijo se ohranjati naravo in njihov park se razprostira široko med objekti zdravilišča in nudi trenutke umiritve v zeleni oazi. Zdravje jim je vodilo na vseh ravneh bivanja in nudenja storitev. S strani Ministrstva za zdravje Republike Slovenije imajo v Termah Dobrna priznane tri naravne zdravilne dejavnike: termalna voda, fango in šota.

V okviru term deluje diagnostično-rehabilitacijski center – center zdravja Dobrna Medical, v katerem sodelujejo z vodilnimi strokovnjaki na področjih ginekologije, urologije, ortopedije in nevrologije. Na področju srednje in vzhodne Evrope so prepoznani kot vodilni center za pomoč pri bolezenskih težavah z rodili, neplodnostjo, inkontinenco ter širšo diagnostiko na področju ginekološko-uroloških stanj v navezi z onkologijo ter nevrologijo.

Poznani so po kopelih. V Zdraviliškem domu so se vse do danes ohranile termalne marmorne kopeli v svoji prvotni obliki iz leta 1874 in predstavljajo znamenitost, zaradi katere se je tukaj vredno ustaviti. Termalna zdravilna voda namreč iz vrelca priteče direktno v kopeli in tako nudi najbolj pristno obliko sproščanja. Termalna kopel deluje relaksacijsko na telo in duha s poudarkom na zdravilnih učinkih termalne vode in tam, kjer so navdih zdravja iskali že stari Kelti in Rimljani ter številne znane osebe.

BIVANJE:

Rezervirane imamo eno- in dvoposteljne sobe v depandansi hotela Park **** s polpenzionom (samopostrežni bife). Zajtrki in večerje so v restavraciji depandanse Park.

Poleg nočitve s polpenzionom, nam nastanitev omogoča tudi:

– Neomejeno kopanje v bazenih hotela Vita vsak dan 8:00-21:00; petek, sobota do 22:00

– brezplačen najem kopalnega plašča

– brezplačen Wi-fi

– koriščenje vadbenega prostora v Holističnem centru

– parkirišče

– znižana vstopnica za vstop v Deželo savn: 11€ na dan

– 20% popust na redni cenik storitev masažno-lepotnega centra La Vita Spa & Beauty

 

Leta 1875 zgrajen hotel Depandansa hotela Park stoji v termalnem parku “Terme Dobrna”, sodobnem wellness kompleksu, oddaljenem 18 km od Celja. Hotel je bil v celoti prenovljen leta 2008. Nahaja se v 200 let starem Feng Shui parku in je od centralnega hotela Vita oddaljen 300 metrov.

Vse sobe vključujejo satelitsko televizijo z ravnim zaslonom, mini bar, sef in lastno kopalnico s prho, sušilcem za lase ter z brezplačnim toaletnim priborom, nekatere pa tudi klimatsko napravo. Na voljo so fitnes, salon in prostor za sprostitev ter samopostrežna restavracija.

Glavna recepcija in wellness z bazeni, s savnami in z masažnim ter zdravstvenim centrom se nahajajo v bližnjem hotelu Vita.

 

Pridružite se nam !