Šola energijske vaje in meditacija

 DOTIK POZORNOSTI

energijske vaje, meditacija, sheng zhen gong

sheng-zhen-meditation-logo

 

sz-bogdan1Bogdan Bajc je soustanovitelj društva Tolmun in prvi certificiran učitelj Sheng Zhen Gong-a iz Slovenije. Ta naziv je pridobil po večletnem izobraževanju pri mojstru Li Junfengu in Li Jing. V mlajših letih je vadil predvsem borilne veščine, ki so pri treniranju poudarjale fizični vidik. To znanje je gradilo osnovo tistemu, kar je v poznejših letih oplemenitil z vadbo Taijiquana-a in Qigong-a. V zadnjih letih se intenzivno posveča izpopolnjevanju v Shen Zhen Gong-u, ki je zvrst naprednega Qigonga, ki ne kultivira samo fizičnih kretenj, temveč ima poudarjen pristop k občutenju celostnega telesa in razvijanju notranje energije. Z vadbo Sheng Zhen Gong-a se v vadečem razvija pozitivna naravnanost in na ta način na duševni in telesni ravni krepi tudi njegov osebnostni razvoj. Posebnost pri Bogdanu je, da se je izpopolnil tudi v meditaciji, kar se pri poučevanju kaže kot sposobnost, kako sprostiti vadečega na večplastnih ravneh in ga notranje umiriti. Pri poučevanju se je še posebej izkazal z učinkovitostjo pri prostovoljnem delu s starostniki, v domovih za upokojence, za katere velja, da so za trening ena izmed najbolj zahtevnih skupin. Za njegov pristop pri poučevanju je značilna budna pozornost in razumevanje posameznikovih zmožnosti, potrpežljivost in postopnost podajanja znanja.

Vodi društven odsek Dotik pozornosti in deluje kot prostovoljec.

 

Bogdan Bajc znanja veščin pridobiva in obnavlja pri naslednjih mojstrih in učiteljih qigong-a in tai chi-ja:

– Li Jun Feng, Sheng Zhen Gong

– Li Jing, Sheng Zhen Gong in Taiji Shen Gong

– Karma Tsultim Namdak, Sheng Zhen Gong

– Oscar Munoz Galeano, Qigong in Lohan Qigong (Animal form)

– Yuantong (Zhijun) Liu, Zhineng

– Robert Peng, Qigong

– Igor Gregorc, Qigong in Taijiquan

tol-lotus-prsti

Sheng Zhen Gong   

DOTIK POZORNOSTI

e-mail: shengzhen.si@gmail.com

ter info@taichi-sola.si 

ali tel/GMS: 040/155-646

Taijiquan in Qigong   yin-yanDotik pozornosti

Društvo Tolmun

e-mail:     solanotranjemoci@gmail.com      ali      e-mail:   info@taichi-sola.si

 tel. ali SMS:        041/430-650        čas: 9:00-18:00

drustvo tolmun krog-cb

©Društvo Tolmun

Vaš elektronski naslov skrbno varujemo in uporabljamo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/04 in 113/05).

Za odjavo iz naše e-poštne liste, prosimo, da v odgovor na naš elektronski naslov info@taichi-sola.si  napišete ODJAVA in pripišete vaš ustrezen elektronski naslov. Hvala za zaupanje!