22.8. Dihalni in longevity Qigong

KRAJŠA nadvse koristna QIGONG DELAVNICA V NARAVI

  DIHALNI IN LONGEVITY QIGONG

LJUBLJANA, sobota 22.AVGUST 2020 od 9.00 do 13.00

je sklop enostavnih qigong vaj za večanje vitalne kapacitete pljuč, vzdrževanje naravne življenjske energije in izboljšanje zdravja nasploh – kot nalašč za vstop v jesen

Delavnico bo vodil Igor Gregorc, učitelj taijiquana in qigonga, ki že več kot dvajset let poučuje sprostilno meditativne in gibalne veščine Orienta.

Na delavnici bomo spoznali osnovne zahteve qigong vadbe in se bomo učili dva učinkovita in enostavna sklopa zaporednih vaj: enega statičnega in enega dinamična.

Vsak tečajnik prejme tudi gradivo z opisom vaj. Predznanje ni potrebno.

PROGRAM:

OSNOVE QIGONGA    Temelji in principi kako na naraven način večati vitalno življenjsko energijo v našem telesu in vzdrževanje ter boljšanja zdravja.

DIHALNI QIGONG     Dihalni qigong petih elementov in specialne qigong dihalne vaje vam omogočijo poglobiti dihanje in povečati kapaciteto pljuč. Znano je, da pljučna kapaciteta z leti upada, kar je neposredno povezano z upadanjem vitalnosti. Vzdrževanje in povečanje pljučne kapacitete je osnova trdnega zdravja in ohranjanja učinkovitega delovanja imunskega sistema.

LONGEVITY QIGONG          Longevity qigong (Wudang Hunyuan) je enostavna dinamična forma qigong-a, ki izhaja iz kitajske planine Wudang in je od starodavnih časov slovela kot sistem vaj, ki krepi zdravje in omogoča doseganje dolgoživosti. Učinkuje predvsem tako, da krepi pretok življenske energije qi s tem, ko nas nauči, da se znamo povezati z zdravilnimi silami narave. Učinkovitost tega qigong-a temelji na absorbiranju, dovajanju sveže pozitivne energije iz narave v naše energijsko polje (krepitev aure) in izločanju negativne energije stran iz našega energijskega polja.

URNIK DELAVNICE: sobota: od 09:00 do 13:00

CENA DELAVNICE Z GRADIVOM :

Plačilo na TR pred 14.8.:   35 € po osebi

Plačilo na TR po 15.8.:     40 € po osebi

Odpoved v zadnjih 3 dneh pred začetkom delavnice: odpovedni strošek 10€.

Predvidena lokacija: Pržan – v naravi oz. v primeru dežja v vadilnici v Ljubljani.

Vse informacije in prijave:

e-mail: solanotranjemoci@gmail.com      ali tel/SMS 041-430 650

VABLJENI!

SPLOŠNO:

  • Predznanje qigonga zaželjeno, a ni nujno potrebno. Pridružijo se nam lahko tudi popolni začetniki.
  • Delavnica je primerna za vse, ki bi se radi naučili qigong sklop vaj in potem sami vadili doma.
  • Primerna je za vse, ki si čez teden zaradi številnih obveznosti ne morejo vzeti časa za redno vadbo.
  • Primerna je tudi za vse, ki bi si radi nadgradili širino znanja z novimi seti energetskih vaj.
  • Pa tudi za tiste, ki že znajo, pa bi radi popravili napake v izvajanju in osvežili znanje.
  • Nadvse je primerna za vse, ki se občasno bavite z drugimi športi ali občasno hodite v hribe, saj vam bo v pomoč, da ojačate dihanje ter s setom vaj odpravite zadihanost ter druge težave.
  • Primerna je tudi za vse, ki bi se želeli aktivneje ukvarjati s qigongom, morda celo postati vaditelj ali qigong učitelj.