Bogdan Bajc

 DOTIK POZORNOSTI

energijske vaje, meditacija, Sheng Zhen Meditation

sheng-zhen-meditation-logo

 

sz-bogdan1Bogdan Bajc je soustanovitelj društva Tolmun in prvi certificiran učitelj Sheng Zhen Meditation iz Slovenije. Ta naziv je pridobil po večletnem izobraževanju pri mojstru Li Junfengu in Li Jing. V mlajših letih je vadil predvsem borilne veščine, ki so pri treniranju poudarjale fizični vidik. To znanje je gradilo osnovo tistemu, kar je v poznejših letih oplemenitil z vadbo Taijiquana-a in Qigong-a. V zadnjih letih se intenzivno posveča izpopolnjevanju v Shen Zhen Meditation, ki je zvrst naprednega Qigonga, ki ne kultivira samo fizičnih kretenj, temveč ima poudarjen pristop k občutenju celostnega telesa in razvijanju notranje energije. Z vadbo Sheng Zhen se v vadečem razvija pozitivna naravnanost in na ta način na duševni in telesni ravni krepi tudi njegov osebnostni razvoj. Posebnost pri Bogdanu je, da se je izpopolnil tudi v meditaciji, kar se pri poučevanju kaže kot sposobnost, kako sprostiti vadečega na večplastnih ravneh in ga notranje umiriti. Pri poučevanju se je še posebej izkazal z učinkovitostjo pri prostovoljnem delu s starostniki, v domovih za upokojence, za katere velja, da so za trening ena izmed najbolj zahtevnih skupin. Za njegov pristop pri poučevanju je značilna budna pozornost in razumevanje posameznikovih zmožnosti, potrpežljivost in postopnost podajanja znanja.

Vodi društven odsek Dotik pozornosti in deluje kot prostovoljec.

 

Bogdan Bajc znanja veščin pridobiva in obnavlja pri naslednjih mojstrih in učiteljih qigong-a in tai chi-ja:

– Li Jun Feng, Sheng Zhen

– Li Jing, Sheng Zhen in Taiji Shen Gong

– Karma Tsultim Namdak, Sheng Zhen

– Oscar Munoz Galeano, Qigong in Lohan Qigong (Animal form)

– Yuantong (Zhijun) Liu, Zhineng

– Robert Peng, Qigong

– Igor Gregorc, Qigong in Taijiquan

tol-lotus-prsti

Sheng Zhen Meditation  

DOTIK POZORNOSTI

e-mail: shengzhen.si@gmail.com

ter info@taichi-sola.si 

ali tel/GMS: 040/155-646

Taijiquan in Qigong   yin-yanDotik pozornosti

Društvo Tolmun

e-mail:     solanotranjemoci@gmail.com      ali      e-mail:   info@taichi-sola.si

 tel. ali SMS:        041/430-650        čas: 9:00-18:00

drustvo tolmun krog-cb

©Društvo Tolmun

Če želite prejemati naš mesečni Yin-Yang Novičnik, se prijavite na naslov: info@taichi-sola.si  in napišite: Želim YY Novičnik.

Vaš elektronski naslov skrbno varujemo in uporabljamo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/04 in 113/05).

Za odjavo iz naše e-poštne liste, prosimo, da v odgovor na naš elektronski naslov info@taichi-sola.si  napišete ODJAVA in pripišete vaš ustrezen elektronski naslov. Hvala za zaupanje!