26.10.2019 – Qigong -Sejem Narava Zdravje

jubilejni 50. Sejem Narava Zdravje

Sobota 26.10. – Qigong in Wellness

Predavanje in predstavitev – ODER ob 10:00 in ob 16:00

Zdravja, sreče in zadovoljstva si želimo vsi. V nas obstaja skrita želja, da bi za vedno ostali zdravi in mladi in da bi na ta način dolgo živeli.

V različnih delih sveta so v različnih obdobjih že daleč nazaj ljudje razvili načine in prepričanja, kako ohranjati zdravje v pozno starost. Iz stare Indije je poznana joga, iz stare Kitajske Qigong, ki se je skozi stoletja razširil po vsem Orientu in v zadnjem času po celem svetu.

Qigong je sistem več tisoč tehnik in sklopov vaj, ki imajo nekaj skupnega: znanje o ohranjanju vitalnih energij in upoštevanje temeljnih principov tradicionalne kitajske medicine.

Taiji quan je pogosto bolj poznan kot borilni šport, v resnici pa je naprednejša oblika Qigonga s premikanjem po prostoru. Vendar Taiji quan ni edin, obstajajo tudi druge številne oblike in tehnike.

Qigong in Taijiquan vadečega učita neobremenilen način gibanja in premikanja, da se ohranja čimveč energije za potrebe telesa in telesnih funkcij. Posredno tak način v vadečem ustvarja prijetne občutke in radost.

Qigong uči, kako aktivirati, krepiti, krožiti, usmerjati in shranjevati notranje vitalne energije, kar omogoča boljšo obrambo pred zunanjimi vplivi. Na ta način krepi zdravje in dobro počutje.

V sodelovanju z VSŠ Bled predstavitev izvaja Igor Gregorc, mednarodni učitelj qigonga in tai chi, zaposlen v društvu Tolmun.

http://www.narava-zdravje.si/za-obiskovalce/spremljevalni-program-2019