22. – 24. april 2022 – Pomladna Qigong delavnica

3-dnevna pomladna Qigong delavnica:

 22. – 24. april 2022 – Belvedere resort

 PLES PETIH ŽIVALI in PETIH ELEMENTOV

vaje, ki povezujejo in krepijo telo, um in duha

Ples petih živali je eden izmed najstarejših slogov Qigong-a. Skoraj dva tisoč let nazaj ga je zasnoval sloviti mojster in zdravnik Hua Tuo (c.140-208). Slog je razvil na osnovi opazovanja številnih ljudi, ki so si različne težave intuitivno odpravljali na podoben način tako, da so začeli brez posebnega znanja, spontano izvajati določene kretnje. Trdili so, da so jim te kretnje zmanjševale bolečine in milile težave. Od daleč so kretnje bile videti kot nekakšen ples, od tu izhaja tudi ime tega Qigong-a. Ples petih živali. Spada med Dao yin vaje, za katere je značilno, da se z določenim gibom ali položajem aktivira pretok življenjske energije Qi po meridianih.

Teorija petih elementov je ena izmed najpomembnejših načel tradicionalne kitajske medicine. Temelji na spoznanju, da je pet tipov energijskih procesov v našem telesu tesno povezano z petimi pomembnimi yin organi: pljuča (element Kovina), ledvici (element Voda), jetra (element Les), srce (element Ogenj), vranica (element Zemlja). Krepitev in vzdrževanje teh petih organov je ključ do zdravja in vitalnosti. Na delavnici se bomo učili, kako in katero izmed vaj iz Plesa petih živali uporabiti za odpravljanje določenih težav in za krepitev določenega organa. Qigong Ples petih živali vsebuje vaje živali: tiger, jelen, medved, opica, ptič in vsaka izmed njih je povezana z petimi elementi.

Tiger pripada elementu Les in zato v telesu blagodejno vpliva na jetra in tetive.

Jelen pripada elementu Voda in zato v telesu blagodejno vpliva na ledvici in kosti.

Medved pripada elementu Zemlja in zato v telesu blagodejno vpliva na vranico in želodec

Opica pripada elementu Ogenj in zato blagodejno vpliva na srce in krvožilni sistem.

Ptič pripada elementu Kovina in zato blagodejno vpliva na pljuča in dihala.

Mnogi vidijo Qigong kot fizično izvajanje počasnih in sprostilnih kretenj, vendar je Qigong zvrst energijske vadbe, ki prinaša številne koristi na ravni telesa, uma in duha.

Izvajanje Plesa petih živali prinaša naslednje koristne učinke:

 • Fizični učinki – izboljšuje cirkulacijo krvi in Qi energije, krepi mišice in tetive, izboljšuje ravnotežje, podpira koordinacijo in prožnost
 • Mentalne koristi – vadba tega sloga deluje zelo proti-stresno in v posamezniku zmanjšuje negativne emocije, kot so skrb, jeza, strah, depresija.
 • Preprečevanje bolezni – vadba tega sloga krepi imunski sistem, saj dvigne vitalnost in preprečuje, da bi zboleli.
 • Samozdravljenje – pomankanje Qi energije in neravnotežje so vzroki za številne bolezni. Vadba te zvrsti Qigong-a omogoča, da se naš telesni in energijski samo-zdravilni sistem obnovi, tako pomaga premagovati bolezen in podpira zdravilne procese.

 

PROGRAM:

 • Osnovna načela Qigonga
 • Pomebni principi za vadbo
 • forma Ples petih živali z praktičnimi vajami
 • Teorija petih elementov in uporaba v povezavi z Plesom petih živali
 • Sedeči Qigong petih organov
 • Meditacija za uravnoteženje, obnovitev in povečanje življenjske energije Qi

 

Poučuje Igor Gregorc, učitelj taijiquana in qigonga z dolgoletnimi izkušnjami.

Vsak tečajnik prejme gradivo z opisom vaj.

 

URNIK DELAVNICE:

Učenje in vadba se odvijata čez cel dan od jutra do večera in je razporejena po sklopih 1,5 – 2 ur z vmesnimi pavzami, ki omogočajo željeni počitek ali druženje, obisk bazena/savne, sprehod.

Okviren urnik Qigong vadbe in učenja:

petek: 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30

sobota: 7.30 – 8.30, 10.30 -12.00, 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30

nedelja: 7.30 – 8.30, 11.00 -13.00

 

CENA :

Paket vključuje: program in izvedbo programa delavnice, gradivo vaj, bivanje v dvoposteljni sobi, zajtrk in večerja, takse, parkiranje ob hotelu.  Prevoz in ni vključen v ceno.

 1. Plačilo paketa na TR pred 12.3.: po osebi 240€
 2. Plačilo paketa na TR po 13.3.: po osebi 260€
 3. Doplačilo za enoposteljno sobo na paket: po osebi 40€
 4. Cena delavnice brez hotelskih storitev: po osebi 150€

 ODPOVED  po 10.4. so stroški 80€ po osebi.

PREVOZ: v lastni režiji. V primeru, da se zbere več oseb za skupen prevoz, pred odhodom rezerviramo kombi prevoz. Prevoz ni vključen v ceno in se plača posebej.

 

PRIJAVE: 

Prijave do zasedbe mest sprejemamo na mail: solanotranjemoci@gmail.com

BIVANJE:

Rezervirane imamo eno- in dvoposteljne v Vilah  Belvedere resorta, Izola. Barvite vile imajo standardne sobe približno 20 m2, opremljene v sredozemskem slogu, s francoskim balkončkom (za pravi balkon je doplačilo). Postelje so lahko samostojne ali francoska. Vključujejo klimo, brezplačno satelitsko televizijo z ravnim zaslonom, telefon, hladilnik, mini kopalnico s tušem. Vse sobe v vilah Loret in Šalet so obnovljene. Zajtrka (samopostrežni bife) in penzionski večerji bosta v restavraciji, ki ima tudi veliko zunanjo teraso. Parkirni prostori so tudi v bližini recepcije. Zunanji bazen se odpre junija.

Poleg nočitve s polpenzionom, nam nastanitev omogoča tudi:

– brezplačen Wi-fi

– koriščenje vadbenega prostora v dvorani Olea

– parkiranje ob hotelu

– doplačilo za vstop v savno in notranji bazen (3 ure) z znižano ceno za hotelske goste: 17€/osebo

            LOKACIJA:

Počitniško naselje Resort Belvedere se nahaja v Krajinskem parku Strunjan na vzpetini nad Izolo s prekrasnim odprtim razgledom na Tržaški zaliv. Od Izole je oddaljen 3500m, od plaže pod klifom 1000m, od Simonovega zaliva 2000m. V naselju se poleg vil nahaja tudi hotel Cliff, restavracija Kamin, kamp, bazen, trgovina z živili, manjša trafika, bar, prodajalna spominkov, tenis, namizni tenis, badminton, mini golf, kolesarnica in parkirni prostor. V hotelski restavraciji Kamin goste čaka bogata gostinska ponudba, na voljo pa je s predhodno rezervacijo možna tudi široka ponudba kozmetičnih in masažnih storitev v Cliff SPA.

Poleg bazena za vse potrebe in starosti gostov, ima naselje naravno morsko plažo (800m), do katere vodi slikovita pot skozi nasade oljk. Je tudi odlična izhodiščna pot za sprehode proti Strunjanu, Izoli ali Parenzani.

 

DODATNA možnost plačila – pomlad 2022:

FURS je podaljšal možnost koriščenja turističnih bonov BON20 in BON21. Nočenje v vilah Belvedere resorta je možno poravnati tudi z še nekoriščenim bonom. Pri rezervaciji delavnice je OBVEZNO potrebno sporočiti, če se bo koristil kakšen BON.