10.-12.maj Terme Ptuj qigong delavnica

3-dnevna pomladna

10.-12.maj 2019 Terme Ptuj

qigong delavnica

KREPITVE ENERGIJSKEGA PRETOKA

iz sistema starodavnih znanj za pomlajevanje in dolgoživost

Namen delavnice je z izbranimi qigong vajami aktivirati in okrepiti pretok življenjske energije v posamezniku. Značilno za vse te vaje je tekoče fluidno izvajanje gibov in doseganje stanja „meditacije v gibanju“, rezultat je doseganje energijskega pretoka, »flowa«, stanja, v katerem vitalna energija (Qi) teče neovirano in okrepljeno skozi vadečega. Na delavnici se bomo med drugim naučili pomembnih energijskih prvin, kot so: tehnika ukoreninjenja, pravilnega dihanja v DanTien – energijski center vitalnost, vaj odpiranja meridianov itd. Naučili se bomo zaznavanja, zbiranja in združevanja Yin in Yang energij. Predvsem pa bo poudarek na tem, kako v sebi sprožiti čim bolj tekoč in okrepljen pretok življenjske energije, kar na prvem mestu prinaša sprostitev, zdravje in zmanjšuje ter blaži bolezenske težave.

Poučuje Igor Gregorc, učitelj taijiquana in qigonga z dolgoletnimi izkušnjami.

Vsak tečajnik prejme gradivo z opisom vaj.

PROGRAM:

 •  osnove qigonga
 •  aktiviranje centra vitalnosti -DanTien
 •  prvine pravilnega energijskega dihanja
 •  vaje odpiranja meridianov in osnove Daoistične joge
 •  tehnika ukoreninjenja, zaznavanja, zbiranja in združevanja z yin/yang
 •  qigong forma Povezovanje neba in zemlje
 •  pet osnovnih qigong stoječih drž
 •  samo-masažne vaje za pretočnost in vitalnost: Skupina vaj za spodbujanje in razporejanje energije, nekatere so namenjene za izvajanje pred vadbo, druge izvajamo po zaključku vadbe ali pa tudi samostojno za osvežitev tekom dneva.
 • meditacija: Enostavna, lahkotna za vsakogar primerna meditacija z intenzivnimi antistresnimi učinki, ki umiri um vadeča, mu povrne notranji mir in ga energijsko osveži.

URNIK DELAVNICE:

Učenje in vadba se odvijata čez cel dan od jutra do večera in je razporejena po sklopih 1,5 – 2 ur z vmesnimi pavzami, ki omogočajo željeni počitek ali druženje, obisk bazena ali savne, sprehod.

Okviren urnik qigong vadbeučenja:

 • petek: 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30
 • sobota: 7.30 – 8.30, 10.30 -12.00, 15.00 -17.00, 20.00 – 21.30
 • nedelja: 7.30 – 8.30, 10.30 -12.00

PRIJAVE:

Prijave sprejemamo na mail: solanotranjemoci@gmail.com

Prijava je zaradi rezervacije nastanitve v rezerviranih dvoposteljnih sobah obvezna do 2.4.

Prijava za delavnico brez rezervacije nastanitve je možna najkasneje do 6.5.

CENA :

Paket vključuje: program in izvedbo programa delavnice, gradivo vaj, bivanje v dvoposteljni sobi s polpenzionom, takse. Prevoz ni vključen v ceno.

 1. Plačilo na TR pred 3.4.2019: po osebi 230€
 2. Plačilo na TR po 4.4.2019: po osebi 270€
 3. Doplačilo za enoposteljno: po osebi 24€
 4. Cena delavnice brez katerihkoli hotelskih storitev: po osebi 150€

ODPOVED po 1.5.2019 so stroški 80€ po osebi.

PREVOZ: v lastni režiji. V primeru, da se nas zbere več za skupen prevoz, pred odhodom rezerviramo kombi prevoz. Prevoz ni vključen v ceno in se plača posebej.

LOKACIJA:

Ptuj je najstarejše mesto na Slovenskem, razpeto med vinorodnimi griči in reko Dravo. Letos praznuje eminentno 1950-letnico prve pisne omembe mesta. V zgodovini je bil Ptuj pomembno stičišče poti med vzhodom in zahodom, čezenj pa je že v prazgodovini potekala znamenita jantarjeva pot. Največji razcvet je mesto doživelo v rimskem času. Rimska Poetoviona je bila s 40.000 prebivalci eno največjih mest rimskih provinc. Rimski legionarji so iz vzhoda prinesli kult Mitre, s katerim je tukaj nastalo eno najpomembnejših središč mitraizma v Evropi. Staro mestno jedro je spomeniško zaščiteno, saj stoji na starih vinskih kleteh, kar priča o tisočletni vinski kulturi.

V neposredni bližini Ptuja se nahajajo Terme, ki nudijo pestra in prijetna doživetja. Terme Ptuj nudijo gostom brezskrbno uživanje, kot so ga nekdaj poznali bogati Rimljani.  Danes je tu največji vodni park in razkošni wellness s številnimi bazeni. Obsežna posest omogoča aktivni oddih, sprehode, zdravstvene storitve ter vse, kar zahteva organizacija kongresov in drugih skupinskih dogodkov. Ima hotele visoke kakovosti, bungalove in kamp nastanitve. V neposredni bližini term se med drugim razprostira tudi igrišče za golf, ki ima 18 igralnih polj. Velikanski vodni park obsega večje število različnih zunanjih in notranjih bazenov z velikimi in razburljivimi tobogani, počasno reko in bazenom z valovi. Tu vsakdo najde nekaj primernega zase.

Pred več kot dva tisoč leti so Stari Rimljani okušali blagodejnost rimskih kopališč in prav ta uživaški duh antičnega Rima še danes privablja v Terme Ptuj. Posebej hedonističen je Termalni park v hotelskem bazenskem kompleksu Vespasianus, kjer je mogoče uživati v blagodejnih učinkih ptujskih termalnih vrelcev. Savne se nahajajo tudi na prostem, edinstveno doživetje nudijo savne v sodih, a so malo težje dostopne za invalide, savna v hiški pa je lažje dostopna vsem. Največji notranji bazen ponuja tudi restavracijo in fitnes. Mirno jutranjo vadbo se izvaja v zelenju, ob Dravi in na posesti Vetrnica zdravja, ki je spiralno posejana s sivko in zelišči.

Vsekakor je to primeren kraj za qigong vadbo, ki jo bomo izvajali predvsem v naravi, ko nam bo vreme naklonjeno oziroma v ustreznem hotelskem prostoru.

BIVANJE:

V bungalovih Terme Ptuj imamo rezervirane dvoposteljne sobe s polpenzionom (zajtrk in večerjo) v restavraciji Zila. Restavracija se nahaja v kompleksu kopališča. Ponujajo pestro hrano, vegetarijansko prehrano, kot dobre mesne specialitete. Ima teraso, 200 sedežev, samopostrežni način postrežbe. Vsak dan ponujajo štiri različne menije, hrano po izbiri, solatni bife, pestro izbiro sladic, sladoled… Vse sobe imajo lastne sanitarije/kopalnico in WiFi.

Poleg nočitve v Bungalovih s polpenzionom, nam nastanitev nam omogoča tudi:

 • 2x dnevno brezplačni vstop v Termalni Park (tudi na nad prihoda in odhoda)
 • 3x finske savne
 • 1x turška kopel
 • brezplačno hotelsko parkirišče

Pridružite se nam !

SPLOŠNO:

 • Predznanje qigonga zaželjeno, a ni nujno potrebno.
 • Delavnica je primerna za vse, ki bi se radi naučili qigong sklop vaj in potem vadili sami.
 • Primerna je za vse, ki si čez teden zaradi številnih obveznosti ne morejo vzeti časa za obisk redne vadbe.
 • Primerna je tudi za vse, ki bi si radi nadgradili širino znanja z novimi seti energetskih vaj.
 • Pa tudi za tiste, ki že znajo, pa bi radi popravili napake v izvajanju in osvežili ter nadgradili znanje.
 • Nadvse je primerna za vse, ki se občasno bavite z drugimi športi ali občasno hodite v hribe, saj vam bo v pomoč pri vzdrževanju “top” počutja in vitalnosti.